maanantai 1. kesäkuuta 2015

Suklaakeksejä

Mun teki hirveesti mieli kokeilla näitä pikkuleipiä, mihin ohje löytyi Sarah Wilsonin Irti sokerista-kirjasta. Mä tapani mukaan modasin reseptiä hieman, mutta peruskaava on sama. Nää on siis suklaisempi versio. Lisäksi korvasin osan mantelijauhoista kookosjauholla, koska oli vaan aivan pakko päästä kokeilemaan sitä. Kookosjauho muuten tuoksuu aivan taivaalliselta!
Tein taikinan puolet pienempänä, ihan vain siitä syystä, että jos ne eivät olisikaan olleet hyviä, niin ei menisi niin paljon hukkaan  :DMulla ei ollut myöskään vaniljajauhetta, ei nimittäin löydy Prismasta pelkkää vaniljajauhetta. Täytynee tilata netistä semmoista :) Katselin mm. Ruohonjuuren verkkokaupasta, että sieltä löytäisi. Oli muuten hurja kilohinta vaniljalla, reilut 400 euroa!


Kaakaojauhetta laitoin 2 rkl. Ja tajusin vasta tätä kirjoittaessani, että määrä olisi kuulunut kokonaisen taikinan joukkoon, eli laitoin yhden ruokalusikallisen liikaa :D Mutta fiiliksen mukaan näitä mun leipomuksia aina tehään,  ettei se ole niin justiinsa ;)Taikina olikin hieman haastava. Kirjassa neuvottiin käyttämään yleiskonetta, mutta itse en sitä omista, joten käsipelillä mentiin. En siis tiedä olisiko taikinan koostumuksesta tullut kiinteämpi yleiskoneen voimin. Pikkuleipiä oli vaikea muotoilla, mutta löysin ihan hyvän keinon kun rutistin nyrkissäni taikinamurua pieneksi palloksi ja siitä yritin muovailla keksin muotoon. Rumiahan noista tuli :DLopputuloksena ei niin kauniita, mutta ihan kelpo pipareita. Keksit on oikein tuhtia kamaa, eikä näitä oikeasti voi syödä kuin kaksi kerrallaan. Maistui myös lapsille, mutta pienemmälle tuntui vähän jäävän kurkkuun kiinni, on sen verran "kuivakoita". Herkullisia iltapäivän kahvittelu hetkeen, suosittelen kokeilemaan jos haluaa sokeripullalle terveellisempää vaihtelua :)

- Mia

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Laitanpa tämän ohjeen talteen... Täytyy kokeilla. Minullakaan ei ole yleiskonetta, joten hyvä kuulla että onnistuu käsinkin... =)

    Kivaa viikkoa sinulle!

    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi/

    VastaaPoista