perjantai 3. huhtikuuta 2015

Henkistä valmistautumista

Nimittäin sokerilakkoon. Eilen illalla se pähkähullu ajatus sai alkunsa, että pääsiäisen jälkeen alkaisi sokerilakko. Ja ei siinä tietenkään vielä mitään ihmeellistä ole,  mutta ajattelin että se lakko saisi kestää kesään asti. Todellinen haaste! Emmä tiedä oonko ihan hullu oikeasti.  Mulla on kyllä yksi ystävä, jolla on tapana viettää herkkulakko 7 viikkoa ennen pääsiäistä. Että voisi ajatella, että jos joku muukin pystyy, niin miksen minäkin? :) Itselläni olisi hippusen vajaa 8 viikkoa edessä, jos aloittaisin 7.4 tiistaina.

Kahdeksan viikkoa hedelmäsokerin voimalla?


Tavallaan tällänen etukäteen asiaan valmistautuminen on hyvä juttu. Pystyisin siis valmistautumaan henkisesti tulevaan koitokseen ja ehkäpä miettimään sotasuunnitelmia mahdollisille sudenkuopille. Tekisin kunnon suunnitelman ja "säännöt" itselle. Pohdin myös, että mitkä olisi ne suurimmat syyt tällaiseen totaalilakkoon. Miksi haluan käytännössä kiduttaa itseäni? Niihin olisi sitten hyvä palata aina siinä kohtaa kun himo iskisi päälle liian kovaa.
Tässä siis luetteloa niistä hyvistä asioista, joita uskoisin saavuttavani tällä lakolla:

1. Pääsee taas eroon addiktiosta.
2. Ylimääräiset kalorit jää pois -> kesäkropan tavoittelu helpottuu.
3. Se väsymys! Siis jos ylimääräisestä nuutumuksesta pääsisi eroon.
4. Henkinen koettelemus -> henkinen kasvu.
5. Yleisesti hyvä ja parempi olo.
6. Parempi iho. Mulla on siis hieman akneen taipuvainen nassu ja se aiheuttaa välillä vähän itsetunto ongelmia. En ole aiemmin ajatellut ruokavaliolla olevan suurempaa vaikutusta ihon kuntoon, koska olen pitänyt ongelmaani hormonaalisena. Mutta nykyisin viisaampana tiedän, että ruokavaliokin vaikuttaa hormoneihin, että silleen ;)Mä en oikeesti oo vielä ihan sataprosenttisen varma ryhdynkö mä tähän. Tai teenkö suunnitelmaan jotain porsaanreikiä, kenties jonkun herkuttelu päivän neljän viikon päähän tms? Tähän lakkoon kuuluu tietysti hieman itsestään selvästi muidenkin herkkujen välttäminen, mutta suolaisten herkkujen syömisessä tai syömättömyydessä mulla ei ole yleensä ollutkaan suurempaa ongelmaa.
Toisaalta olisi todella suuri houkutus ottaa tämä haaste vastaan! Tulen todennäköisesti hankkimaan itselleni semmoisen sokeriähkyn tässä pääsiäisen aikaan, että voi olla että olen jo maanantaina ihan valmis lopettamaan herkuttelun :D

Mitä ajattelette, hullu vai ihan hullu? :D
- Mia 

2 kommenttia:

  1. voisin ryhtyä samaan! tosin mä en pystyisi noin kaukaa olemaan lakossa, mutta vaikka vaan kuukausi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, hienoa! Täällä pääsiäinen menny niin överiks, että yritän tota 8 viikkoa :D onneks yleensä jo viikko- pari auttaa irtautumaan pahimmasta sokerihimosta :)

      Poista