torstai 5. maaliskuuta 2015

Arkisalaatti

Meillä on nykyään lähes poikkeuksetta ruoan kanssa salaatti, siis semmoinen perus "vihersalaatti". Ellei sitten ruoassa itsessään ole jo tarpeeksi kasviksia.
Yleensä kiireisen arjen keskellä väännän ihan ihan perus kurkku-tomaatti-salaatinlehti version. Sitten kun jaksaa vähän enemmän pilkkoa, niin laitan kaikki mahdolliset kasvikset kaapista. Niinku esimerkiksi tänään :D tässä oli kahta eri salaattia, romaine ja jääsalaatti, kurkku, tomaatti, paprika, kesäkurpitsa. Pinaatti unohtui! Se, millä itse olen yrittänyt tuoda vaihtelua salaatteihin, on ollut ihan kasvisten pilkkominen eri muotoon. (Niin tiesittekö että erilailla leikatut vihannekset myös maistuu erilaiselta, niinkuin eri muotoinen pastakin ;) ) 
Tänään esim raastoin kesäkurpitsan,  silloin se tuo mehukkuutta salaattiin. Joskus vedän juustohöylällä kurkusta ohuita siivuja. 
Mutta se miksi lähdin tätä kirjoitustakin tekemään, niin alkaa pikkuhiljaa ideat loppua! Tietysti tulee kokeiltua eri salaatinlehtiä ja välillä meillä on ihan vaan porkkana raastetta, mutta kaipaisin jotain vaihtelua :) Millaisia salaatteja siis siellä päässä tehdään? Mikä on teidän perusarki  salaatti? Entä semmoinen spesiaalimpi? :)


Mulla on bloggeri takkuillu inhottavasti ja tämän postauksen  tein puhelimella. Toivottavasti näkyy ja toimii oikein! :) Hirveesti ollu postaus ideoita joita en oo päässy toteuttamaan. 

-Mia

2 kommenttia:

 1. Mulla arkisalaatti on myös jääsalaattia, tomaattia ja kurkkua. Jos haluan tehdä jotain vähän parempaa, lisään tuohon vielä viinirypäleitä ja fetajuustoa, joskus ananasta. :D En ole oikein koskaan ollut salaatti-ihminen, pikkuhiljaa opetellut syömään ja harvoin kyllä jaksaa yksin itselleen tehdä edes. Ei siis taida olla kovinkaan paljon hyötyä, jos jotain uusia vinkkejä toivoit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mutta noi hedelmät mä olinkin unohtanut! Koulussahan oli aina niitä missä oli just esim appelsiinia porkkanaraasteessa (ja rusinoita hyi ;) ) ja omenan paloja jossain muualla :)
   Onhan se ruoan tekeminen muutenkin mukavampaa, kun on useampi syöjä, mutta sulla ainakin se kerran tehty salaatti kestäisi vähän pidempään kuin meillä ;)

   Poista