torstai 26. maaliskuuta 2015

Ihana, kamala lihaskipu

Ja näin alkoi aamu kankeana! Huomaa kyllä, mitkä lihakset olivat ne jotka edellisissä treeneissä ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Pohkeet! Ja edelleen se alaselkä. Pakaroiden kipeytymistä ei edes huomaa, kun pohkeiden jumitus vie huomion kaikelta :D Kävelykin on sitten sen mukaista. Tuskaa, tuskaa, tuskaa! "Mukavaa" touhuta 1-vuotiaan kanssa, kun on ihan kivuissa; "Äiti on nyt vähän hidas" :D

Tässä sitten kivuista kärsiessäni yritin etsiä tietoa lihaskivun lievittämisestä. Se on vähän niinku no-can-do tässä vaiheessa! Paras keino välttää lihaskipuja on säännöllinen harjoittelu. Toisaalta lihaskipu on myös hyvä asia, koska se kertoo treenin vaihtelevuudesta ja tehokkuudesta. Että jos lihakset ei ole ikinä kipeät treenin jälkeen, voi miettiä, että pitäisikö tehdä jotain toisin tai kovempaa.



Tärkeää on tietysti sitten kunnollinen syöminen. Jossain mainittiin myös palautusjuoman käyttö, niihin en vielä itse ole kokenut tarpeelliseksi koskea. Sitten ihan sellainen kevyt liikunta, tyyliin kävely voi helpottaa. ( Ku pystyiskin kävelemään!) Venyttelyllä ei kuulemma ole enää mitään merkitystä kivun kannalta, vaikka muuten järkevää onkin :) En tiedä olisiko se putkirullaus "the thing" nyt? Vai olisiko sitä pitänyt tehdä jo eilen pari tuntia reenin jälkeen? Tosin nyt kun jopa säären silittely sattuu, ei tulis pieneen mieleenkään asettaa vaahtomuovirullaa pohkeen alle!
Jostain olen lukenut myös, että kylmä ja kuuma voisivat lievittää kipuja. Siis niinkuin suihkussa vaikka vaihtelee vuorotellen lämpötilaa. Pahimmassa tapauksessa kipulääkettäkin voi käyttää, mutta se ei ole suositeltavaa, enkä mä käyttäisikään. Paitsi jos olisi ollut vaikka työpäivä edessä, olis voinut olla pakko, varsinkin kun itse joudun työssäni kävelemään tosi paljon. Mulla on lauantaina työpäivä ja totisesti toivon että siihen mennessä kipu hieman edes helpottuu. Tässä vaiheessa kävelyni on ennemminkin sellaista varpahillaan hiihtelyä ja tuskaista ähinää :D
Tässä vaiheessa ei varmaan muu auta kuin odottaa, että kipu päivien aikana lievittyy. Sitten onkin ensi viikolla jälleen jalkapäivä :D ehkä ensi kerralla saadaan uusia tuntemuksia.



Mä näin jo unta siitä huomisen salitreenistä ja leuanvedosta! :D unessa se meni tosi kevyesti, vaikka mulla olikin hieman ongelmia sen kuminauhan kanssa. Katsotaan mitä todellisuus tuo tullessaan ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti