maanantai 16. helmikuuta 2015

Elämän suuret nautinnot

Mulla tuli tässä jokunen viikko sitten ajatus, kun olin lopettamassa tupakan polttoa, vähensin kahvin juontia ja herkutteluakin piti rajoittaa, että mitkä on sitten mun elämän suuria nautintoja kun noita ei enää saa? Noi kaikkihan on sellaisia tosi koukuttavia ja välittömästi hyvää oloa tuottavia aineita. Harmi vaan että kaikilla enemmän tai vähemmän huonoja terveysvaikutuksia. Mutta kun aiemmin tuo kombo on kuulunut päivittäiseen elämääni, niin vaikka lopettaminen tai vähentäminen lähtee omasta itsestä, tulee jossain vaiheessa olo, millä mä korvaan nämä?
Jos alkoi liikaa ärsyttää tai oli tylsää, saattoi mennä sauhuille tai voi keittää kahvit. Kaupasta voi joka kerta ostaa pari suklaapatukkaa ja saada sen pienen hetken nautinnon. Edessä on tietynlainen tyhjyys, hetken ajan.
Tietysti tiedän kokemuksesta, että liikunta tuottaa suurta hyvää oloa, mutta se ei tapahdu ihan heti. Ekojen kertojen jälkeen saattaa olla ihan kuollut ja lihaksiin sattuu viis päivää.Puhutaan näistä kahdesta suuremmasta paholaisesta, karkista (herkuista) ja tupakasta, koska kahvin kohtuukäyttö on kuitenkin ihan ok. Olen alkanut ymmärtää, että ne ovat valheellisia pikaisen nautinnon tuojia ja yleensä jäljelle jää morkkis ja huono olo. Useimmiten tupakka ei maistu edes hyvältä ja sitä vetää vain tavan vuoksi. Ja karkkiin on muuten vaan koukussa. Sitäkin syö monesti ihan huonoon oloon saakka ja vaikka tuntuu ettei mahdu enää yhtäkään, niin lopettaa ei voi.Mutta pikkuhiljaa alkaa oivaltaa, että on niitä nautintoja elämässä muitakin! Tietenkin ihan se liikunnan jälkeinen olotila ja sitten se jatkuva vireystila, mikä on päällä. Ruoasta saa uudenlaisia tuntemuksia, koska ilman tupakkaa ja sokeria makuaisti toimii eritavalla. Kuuma kylpy kipeille lihaksille, ah. Enkä valehtele etteikö parantuva ulkonäkö peilistäkin tuottaisi mielihyvää ;)
Ja tietysti aion syödä välillä karkkia, mutta en päivittäin! Ja ihan varmasti tulen joskus vielä polttamaan tupakin silloin tällöin, vaikka ei pitäisi. Mutta koukusta haluan eroon!


Tänään suurta nautintoa tuotti ihanan aurinkoinen talvisää ja ulkoilu lasten kanssa! Sekä sopiva tuntuma eilisen treenin jälkeen ;) 
Ihanaa että kevät on tulossa!

- MiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti