sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Viikko ja kuukausiraporttia

Päätinkin yhdistää ensimmäiseen viikkoraporttiini kuukausiraportin. Tänään tuli täyteen neljä viikkoa siitä kun aloitin projektini.

Mitä neljässä viikossa saa aikaan? Lähtöpainoni oli 64,1kg

Aloitin tosiaan 19.1. maanantaina ja ensimmäinen viikko meni ihan totutellessa koko ajatukseen. Olin käynyt edellisenä lauantaina siellä Jang Su:ssa ekan kerran ja sitä ennen mulla oli ollut kahden kuukauden treeni tauko. Ekalle viikolle ei tullut kuin yksi liikunta suorite ja se oli seuraavan lauantain Jang Su. Ruokailut olin pyrkinyt pitämään säännöllisinä, mutta en liiemmin katsellut mitä söin. Harjoittelin aamupalan syöntiä, aloin juomaan vettä ja vaihdoin vaalean pastan tummaan, pieniä muutoksia. Viikonloppuna vetelin hirveitä kasoja karkkeja ja se moodi jäi hetkeksi päälle, karkkihimo.Seuraavalla viikolla aloittelin tupakan polton lopettamista. Viikkoon mahtui mässäilyä nachoilla ja karkeilla ja painokin taisi pompsahtaa jossain vaiheessa 65:n yläpuolelle. Reenit kuitenkin kulki mukavasti ja treenasinkin 4 kertaa koko viikon aikana, kolme kertaa lihaskuntoa + Jang Su.

Kolmas viikko menikin vähän lööbaillessa, tiistaina tuntui ettei kulje ollenkaan ja lonkassa tuntui ärsyttävää kipua. Olinko tehnyt jotain väärin? Oli pakko pitää treenivapaita päiviä, joina vain venyttelin ja annoin lonkan asettua. Ehkä se oli alun kankeutta, lihasten tottumattomuutta. Liikkeetkään ei välttämättä olleet niin puhtaita kun ei ollut vielä lihaksia joilla niitä tehdä. Keskityin siis enemmän ruokailuun, ajatus siitä, että ruoan osuus kropan muodostumisessa on tärkeämpää, lohdutti. Viikonloppuna vietettiin poikani synttäreitä ja sen herkuttelun jälkeen syntyi päätös loppuhelmikuun herkuttomuudesta. Lauantain sujui treenikin taas ja vaikka Jang Su tunti jäi synttäreiden vuoksi väliin, sainkin kunnon puhtia illan kotireeniin :)

Sitten neljäs, eli tämä kulunut viikko. Alkuviikon tuskainen herkkuhimo on vaihtunut suhteellisen tasaiseen oloon, En kiellä etteikö makeaa tekisi mieli, mutta ei niin paljon, että tuntisin tarvetta sortua. Tähänkin viikkoon sai mahdutettua neljä liikuntakertaa, vaikka välissä jouduinkin tarkkailemaan oloa mahdollisen flunssan varalta. Paino oli tänä aamuna 62,7kg
Ma: kävely 45min
Ti: 35min köpöttely + koko lihaskuntokehon treeni kotona
Ke: vp
To: vp
Pe: vp
La: Jang Su
Su: Koko kehon lihaskunto treeni kotonaJossain törmäsin siihen tsemppitekstiin, että menee neljä viikkoa huomata itse muutos, kahdeksan viikkoa, että ystävät huomaa ja 12 viikkoa, niin muutkin näkee muutoksen. Mulla on tässä vaiheessa tapahtunut havaittavaa muutosta ainakin olossa! Vatsaa ei turvota ja se on solakoitunut, lihaksetkin on jo vähän vahvistunut, eikä treenaaminen tunnu kauhealta tuskalta. Mieli on pääsääntöisesti virkeä ja tasainen. Kilojahan tippui neljässä viikossa 1,4kg, joka on mielestäni kyllä tosi hyvä, varsinkin jos se on sitä itteesä, eli läskiä :D Ja kun mitään hirveetä rääkkiä tää ei oo missään vaiheessa ollut, ei ruokailun, eikä liikunnankaan kannalta. Kuten aiemminkin mainitsin, niin pieniä muutoksia. Mä olen periaatteessa syönyt ihan perusruokaa, sellaista mitä meillä koko perhe syö. Välillä saatan tehdä jotain omia sössöjä. Kasvisten lisäys on kyllä ollut suuri.
Nyt jännityksellä odotan, mitä seuraavat 4 viikkoa tuovat tullessaan! Jotenkin on myös helpompaa ajatella tätä projektia tämmöisissä lyhyemmissä jaksoissa ja samalla voi tehdä pieniä välitavoitteita. Niistäkin voisin jossain vaiheessa kirjoittaa.

Kannatti aloittaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti