maanantai 23. helmikuuta 2015

Teetä ja teeleipää

Tää on ollu ihan oikea maanantaipäivä, semmonen ku mikää ei onnistu ja kaikki ärsyttää. Ja siitäkin huolimatta, että aurinko jaksoi paistaa pilvien lomasta ja olin ihan varma, että hyvä päivä tästä tulee!
Herättiin puoli seitsemältä, vauva teki tarpeensa lattialle ja astuin sen päälle ( jep ), pikkusormi jäi pyykkitelineen väliin, netti ei toimi, potkaisin varpaat hyllyyn ( ai hitsi ) Ja lista jatkuisi kaikenlaisella ärsyttävällä pikkuvastoinkäymisellä, jotka tavallisena hyvänä päivänä ei tuntuis miltään.

Keitä kuppi teetä, neuvoi mun veli. Okei ja leivonpa lisäksi teeleipää, pitkästä aikaa. Se oli jo eilen mielessä, kun ajattelin tehdä sitä vauvalle, joka ei suostu syömään puuroa enää. Niinkuin semmoinen puurohiutaleversio. Ja tästä tuli sitten ruisteeleipää:2dl ruispuurohiutaleita
2,5dl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria, joka mun piti korvata hunajalla ja jonka tietysti unohdin kokonaan
1dl maitoa
1dl vettä
n. 50g voita, olisin käyttänyt oliiviöljyä, jos sitäkin olis ollut

Läntätään leivinpaperille. Minä tein yhden ison leivän, sinä voit tehdä vaikka kaksi pientä :) ja n.15 minuuttia pastoaikaa, 225 asteessa. Minä unohdin katsoa kelloa, otin ulos ennen palaneen käryn hajua. Nautitaa vihreän teen kanssa.


Illalla odottaa treeni, päivä näyttää koko ajan paremmalta. 

- Mia

2 kommenttia:

  1. Jos mä ikinä jaksaisin leipoa, niin tuo teeleipä näyttää ja kuulostaa ihan älyttömän hyvältä!

    Ps. Rakastan sun astioita :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos vain!:) Itseasiassa tuohan ei ole edes leipomista, kun sekoitat vain kaikki aineet keskenään ja lusikoit pellille ;)

    VastaaPoista