tiistai 17. helmikuuta 2015

Ruokapäiväkirja hommia

Tai ennemminkin siitä luopumista! Mä olen siis todennut ruokapäiväkirjan käytön hyväksi apuvälineeksi, aina silloin kun on pitänyt palata ruotuun. Niin tein jälleen silloin nelisen viikkoa sitten, kun joulu ja uusi vuosi oli jäänyt päälle. Se sopii mulle hyvin, koska rakastan asioiden ylös kirjaamista, luetteloimista ja kaikkien suunnitelmien tekoa. Samaan tapaan teen meidän perheelle joka kuukausi budjetin. Joten en voi tietenkään sanoa, että ruokapäiväkirjan pito toimii kaikilla, mutta jos kokeilee, ei siinä mitään häviä.

Mun yleisin välipala, rahkapurkki ja marjat tai hedelmät, tässä molempia :D


Mutta nyt mulla on uusi haaste, nimittäin ajattelin lopettaa, tai siis lopetinkin jo sunnuntaihin ruokien ja juomien ylöskirjaamisen. Pidän tätä testinä, olenko mennyt neljä viikkoa "hauki on kala"-menetelmällä vai onko ruokarytmi ja juominen jäänyt yhtään tavaksi. Helppoahan se on katsoa, että juo ja syö oikealla tavalla, kun voi tarkistaa vihkosta milloin söi ja miten paljon on kulunut jo vettä.

Nyt  mä yritän keskittyä kuuntelemaan mun kehon viestejä, milloin mulla on nälkä, mitä mun tekee mieli ja miksi. Mä haluaisin päästä semmoseen "tilaan", että kaikki menisi luonnollisesti, miettimättä. Että tästä hommasta tulis oikeesti elämäntapa! Aion nyt keskittyä pikkuhiljaa treenien ja niiden etenemisen kirjaamiseen.

Meillä syödään aika perusruokaa, mutta tykkään keksiä omia reseptejä, kuvassa peruna-parsakaali-pinaattipyree, jonka joukkoon laitoin vähän voitakin. Raejuusto lihapullat keksin Jutan superdieetti ohjelmaa katsomalla :D


Aamut on kyllä helpoimpia, heti herätessä on oikeesti nälkä ja oikeesti tuntuu, ettei aamu lähde käyntiin ilman isoa lasillista vettä. Arjen touhuissa saattaa välillä ruokaväli pidentyä ja se on ehkä se pahin sudenkuoppa, silloinhan se herkkuhimo helpoiten iskee. Täytyy pitää vaan huolta, että kotona on aina ruokaa tarjolla. Tai jotain helposti valmistettavaa :) Mun mielestä helppo arkiruoka on oikeesti vaan paistettu jauheliha, pasta/peruna ja salaatti, sitä meillä syö perheen pieninkin ja iso mies. Pikaruokaa :D

Myös ruoan kuvaaminen on mulle mieluinen harrastus, ensin syödään silmillä :)


Pitääkö muut ruokapäiväkirjaa tai oletteko kokeneet sen käytännölliseksi? Vai onko joku muu tapa mitä käytätte? :)

- Misu


2 kommenttia:

  1. Mä oon samanlainen listojen laatija :D Mulla on käytössä ruokapäiväkirja Kiloklubi.comissa! Täytän sitä säännöllisen epäsäännöllisesti...mutta oon kanssa miettiny, että pitäis oppia syömään oikein ilman ruokapäiväkirjaakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on hyvä haaste olla ilman, mutta sitten tietää että siihenhän voi aina palata :) Mieluummin niin, kuin että menis ihan ranttaliks taas syömiset :) Hauskaa että joku muukin jaksaa kirjailla ylös :)

      Poista