lauantai 21. helmikuuta 2015

Miten sujuu?

Elämä ilman ruokapäiväkirjaa? No hyvinhän se sujuu, yllättäen! Ainoa, mikä tässä nyt on koitunut ongelmaksi on kyläily. Olen tosiaan kotiäitinä ja saatamme poikieni kanssa viettää joskus usemmmankin tunnin/koko päivän esimerkiksi mummolassa. Miten siellä tai jossain muualla olisi fiksua hoitaa säännöllinen terveellinen ruokailu?

Olen toistaiseksi lähtenyt liikkeelle siitä, että tämä ei ole niin vakavaa, etten voisi syödä äidin tekemää makkarasoppaa, mutta nyt on käynyt mielessä, että olisiko noloa ottaa jotain omia eväitä mukaan? Ei nyt sentään mihinkään fittness tyyliin muovipurnukat kainalossa, mutta omat rahkat, hedelmät? Sellaista, mitä tietäisin, ettei kylässä voi saada. Eikö mulla ole siihen tavallaan oikeuskin, mun elämähän tämä on ja onhan esimerkiksi vauvallekin joutunut ottamaan omia eväitä mukaan, miksei mammallekin?
Kylässä mulla käy usein niin, että ensinnäkin unohdan juoda vettä ja toinen ongelma on ruokailuvälien pidentyminen. Kahviakin on pakko lipittää. Siitä seuraa tietenkin epämukava olo vatsaan ja lopulta kotona tuntuu, että koko ruokarytmi on ihan pyllyllään ja ei enää tiedä mitä kotona söisi. Herkkuhimotkin iskee tietysti helpommin.
Syönkö sitten vielä illalla sen lämpimän ruoan, mikä jäi väliin ja jouduin korvaamaan voileivillä tms välipaloilla? Esim tänään tuntui että söin koko päivän pelkkää leipää! Ja inhottava olohan siitä tulee. Vesiongelman ratkaisin ottamalla oman juomapulloni mukaan, ei sillä ettei kylässä saisi vettä, mutta sillä tapaa sen muistaa helpommin!

Välipalasmoothie mukaan kyläilyreissulle? Noloa vai fiksua?


Musta tuntuu, että oon jotenkin nyt niin tosissani tän homman kanssa, etten tahtoisi minkään pilaavan tätä. Tiedättehän, kun on saanut moodin siihen että terveellinen ruoka maistuu hyvältä ja siitä tulee hyvä olo ja alkaa saavuttamaan tuloksia, niin ei tahtoisi luopua siitä fiiliksestä.
Toisaalta, voisihan sitä ihan rohkeasti kokeilla. Ehkä jos en itse tee asiasta numeroa, niin ehkä kukaan muukaan ei kiinnitä asiaan sen suurempaa huomiota. Tekisin asiat omalla tavallani ja jos kyläily aika pitkittyy useampaan tuntiin, niin sitten vain varustautuisin tarvittavilla ruoka-aineksilla!

Osaako kukaan samaistua? Oonko ihan pöhkö miettiessäni tämmöisiä? :D

4 kommenttia:

 1. Ois kiva, jos sun blogissa olis anonyymikommentitkin sallittuja! Ymmärrän toki, jos tää on tietoinen valinta, mutta joskus uusissa blogissa ei ole vain huomattu sallia anonyymejäkin, niin ajattelin huomauttaa. Mä vaan kommentoisin mieluusti liikuntablogillani ennemmin kuin google-tilillä ja siihen tarvitaan tuo anonyymikommentointi, josta tulee samalla se nimi/url -vaihtoehto. :)

  Mutta asiaan eli siihen, miksi ylipäätään aion kommentin jättää. :D Eli mun mielestä ei ole typerää ottaa omia eväitä, jos menee tuttuun paikkaan ja pidemmäksi aikaa. Tällöin voit myös hyvin perustella asian, jolloin ei tule turhia ihmettelyjä tai loukkaantumisia tyylillä "eikö mun pöperöt kelpaa vai?". Sen sijaan jos menisin ihan virallisesti kyläilemään jonkun luokse, joka ei ole esim. hyvä ystävä tai sukulainen, en ehkä ottaisi omia eväitä mukaan, mikäli ruokaa olisi muuten tarjolla. Tuskin kuitenkaan on silloin tällöin haitaksi, jos tulee syötyä vähän "huonommin". Itse osaan samaistua siinä mielessä, että kannan välillä mukana omia gluteenittomia ruokia ihan vaan varoiksi ja se tuntuu vähän pöhköltä, vaikka tosiasiassa haluan vain varmistaa, että itselleni on varmasti jotain sopivaa syötävää. :D Eli eihän tämä periaatteessa eroa vaikkapa erityisruokavalioista..

  Terveisin, kstsali.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos tosi paljon kommentistasi! Ja myös huomiosta tosta anonyyminä kommentoimisesta! En ole nimittäin edes tajunnut sellaista ja hoidan asian kuntoon heti! (toivottavasti osaan) Mulle kaikki kommentit on tervetulleita :)
  Hyviä pointteja tosta eväiden mukaan ottamisesta, vähän tolleen olin itsekin ajatellut :) Ehkäpä siis ensi kerralla tosiaan kokeilen, ruokavaliohan se on tämäkin ja omasta hyvinvoinnista kyse :)

  VastaaPoista
 3. Hei, kiva blogi sinulla, kurvasin tänne kaverin blogin kautta. :) Minulla on melkein aina omat eväät mukana tai sitten valmis suunnitelma mistä jotain järkiruokaa saa. Ja joskus ryystän omatekoisen smoothien autossa ennen kyläilyä tai syön kunnon aterian lähteissä jottei ruokavälit veny älyttömän pitkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitoksia! :) Kiva kuulla että muitakin evästelijöitä löytyy! :) Itsekin pyrin ajoittamaan menot ruokailujen mukaan jos mahdollista, syömään kunnon ruoan ennen vierailuja :)

   Poista